Autohuur – Sicily by Car

      Reacties uitgeschakeld voor Autohuur – Sicily by Car

Een auto huren is tegenwoordig een fluitje van een cent….of toch niet ?

Ruim voordat we naar Sicilie zouden gaan hebben we een huur auto geboekt, een VW Golf benzine. Alle nodige gegevens hiervoor ingevuld en alles bevestigd gekregen, dus helemaal in orde !

Eenmaal aangekomen (juli 2018), bagage ophalen en naar de Car Rent Area waar verschillende auto verhuurders zitten. Met de papieren in de aanslag in de veronderstelling dat we met 10 minuten de sleutel zouden hebben en naar Syracusa konden vertrekken.
We moesten een nummer trekken, 38 kregen we en de teller stond op 87, dus nog dik 50 mensen voor ons. Maar er waren 5 loketten geopend dus het wachten zou wel meevallen.
Helaas was niets minder waar….daar waar we bij de andere auto verhuurders (Sixt, Herz, Europcar) de mensen binnen 5 minuten weer weg zagen lopen met de sleutels in hun hand, duurde het bij Sicily by Car tussen de 20 en 30 minuten om 1 auto uit te delen.

Maar toen was dan eindelijk het moment daar ! na 3 en half uur wachten was ik dan eindelijk aan de beurt (ik heb van een andere NL toerist nummer 28 gekregen omdat ze vanuit hun reisbureau reeds een nummer hadden gekregen, dus 10 beurten eerder !)

Ik liet mijn reservering, paspoort en creditcard zien. Dat werd uitgebreid gecontroleerd en tot mijn verbazing overhandigde de beste man mij nieuwe formulieren waarop ik alles nóg een keer moest invullen (naam, adres, email, telefoon en creditcard nummer etc.) Toen ik daar mee klaar was ging meneer op zijn dooie gemakje alle gegevens die ik zojuist in had gevuld overtikken op zijn computer en nogmaals controleren. Toen werd nog een creditcard check gedaan (terwijl de borg al lang geblokkeerd was en de huur al lang was betaald met die creditcard), moest er nog een kopie van het paspoort gemaakt worden waarbij het schijnbaar nodig was om meteen maar even de dag door te nemen met een collega of zo. Na wat uitleg over dat ik als enige bestuurder was geregistreerd, de auto in de staat terug moest komen zoals ik hem mee zou nemen inclusief volle tank, kreeg ik dan na een half uur ein-de-lijk de sleutel van de auto…een Citroen C3 Aircross Diesel…geen VW Golf Benzine. Maar goed een auto is een auto en ik was al lang blij dat we na 4 uur wachten bij het vliegveld bij bijna 40 graden Celcius konden vertrekken.

We konden ons melden bij de ophaal balie, want we moesten nog zitverhogers hebben voor de kinderen. Zo gezegd zo gedaan en ook daar na een half uur wachten aan de beurt. Wéér moest er een creditcard check gedaan worden en een formulier ingevuld en getekend worden, want € 96 mocht niet contant of met PIN betaald worden en we kregen dan de stoeltjes mee. en konden dan eindelijk onze weg vervolgen !

Om de parkeerplaats af te komen, moesten we een route volgen wat meer op een chauffeurstest leek, zeer smal, onmogelijke bochten etc. waarschijnlijk om je gelijk al schade te laten rijden 🙂

Bij het retourneren van de auto ging het gelukkig wel wat sneller…20 minuten duurde het controleren van de auto. Met een zaklampje in de wielkasten en onder de auto kijken etc. maar gelukkig was alles in orde.

Eenmaal thuis in Nederland zagen we dat de borg ook al weer was vrijgegeven.

Volgende keer wanneer we weer naar Sicilie gaan huren we zeker weer een auto, maar niet meer bij Sicily by Car !

TIPS :

Controleer het schadeformulier en controleer vóór vertrek zélf de auto !
Bij ons op het formulier stond gemeld dat er enkel aan de linker voorvelg een kras zit.
Nadat ik de auto bij het ophalen zélf controleerde zag ik bij het linker achterportier een forse kras zitten.
Ga dan gelijk terug naar de afhaal balie en meldt dit ! Laat die persoon ook een aantekening op het formulier zetten met datum en handtekening ! Anders kun je er bij het retourneren er op afgerekend worden en mag jij die schade betalen terwijl je de auto zo hebt meegenomen.

Breng de auto terug met een volle tank !
Op weg naar het vliegveld van Catania kom je een tankstation tegen, gooi de auto daar vol.
Zijn ze niet tevreden over de hoeveelheid die je getankt hebt ? Dan tanken ze zelf de auto vol volgens literprijzen die men zelf bepaald, vaak stukken meer dan aan de pomp !

Zorg dat je creditcard voldoende credit heeft !
Wanneer het huur + borg bedrag ook maar 1 euro over de limiet gaat, krijg je de auto NIET mee.
Het is niet mogelijk om het bedrag wat je tekort komt te pinnen of contant te betalen.

Auto extra verzekeren ?
Aan te raden is om toch iets van een extra verzekering af te sluiten meteen bij het online boeken van de auto. Soms dringen ze aan de balie (agressief) aan op het afsluiten van een extra verzekering wat vaak duurder is en minder dekt dan vooraf bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

UPDATE 28-11-2018 :
Er waren schijnbaar bekeuringen binnen gekomen, 2 stuks betreffende het rijden in een autovrije zone in Siracusa.
Kan gebeuren, maar voor elke bekeuring die je krijgt, brengt Sicily by Car jou € 61,- in rekening als service kosten
Ze geven je NAW gegevens door aan de politie welke je de bekeuring toe zal sturen. Bij elke bekeuring maakt SBC je dus nog eens € 61,- lichter.
Kijk hiermee uit dus, in ons geval waren de 2 bekeuringen veel goedkoper dan de “servicekosten” kan SBC…eigenlijk te gek voor woorden…