Buccheri

      Reacties uitgeschakeld voor Buccheri

Buccheri (Provincie Syracusa)

Buccheri stond erom bekend dat het een belangrijk handelscentrum was gedurende de Middeleeuwen.

Buccheri heeft een oude oorsprong en de ontdekking van verschillende archeologische ruïnes getuigt van de aanwezigheid van Romeinse, Byzantijnse en Arabierse nederzettingen in het oude dorp. Het kleine dorp werd door Normandiërs omgebouwd tot een fort, ze bouwden een kasteel en eromheen begonnen de mensen het eerste stedelijke centrum te bouwen. Het begon al snel een belangrijk handelscentrum gedurende de Middeleeuwen, maar na de gewelddadige aardbeving van 1693 begon zijn langzaam verval met een massief fenomeen van emigratie dat zijn ontwikkeling aanzienlijk markeerde.
De belangrijkste monumenten van de steden zijn:
De Chiesa della Maddalena, gebouwd in barokstijl met kostbare kunstwerken van lokale kunstenaars; de kerk van S.Antonio, die een charmante gevel uit de XX eeuw met fresco’s en stucwerk heeft; de kerk van Sant’Ambrogio waar het mogelijk is om het houten kruisbeeld uit de vijftiende eeuw te bewonderen, de kerk en de Hermitage van Madonna delle Grazie, de kerk van de SS.Crocifisso, kerk van S. Andrea, gemaakt in een Normandische stijl, verrijkt door veel schilderijen en kalksteensculpturen.

Lokatie

Buccheri bevindt zich landinwaarts in de bergen op 820 meter hoogte ten oosten van Syracusa.
Vanuit Syracusa is het zo’n 59 kilometer rijden wat ongeveer een uur duurt.

Buccheri kaart

Algemeen

Op zich is Buccheri niet zo heel erg bijzonder. Het is gewoon een rustig dorp zoals er zoveel zijn.
Waarom dan toch de vermelding op deze website ?
Voor ons is het toch bijzonder aangezien mijn vader hier geboren en getogen is.
Verschillende jaren vanaf kleins af heb ik hier met mijn ouders en zusje doorgebracht.

Wat mij wel opgevallen is, is dat het dorp helaas aan het “uitsterven” is. Vanuit mijn jonge herinneringen weet ik nog dat het altijd best heel gezellig was, er was altijd wat te doen en er waren altijd mensen. Nu, in 2018, tijdens ons bezoek viel op dat er bijna niemand buiten was. Het was stil, winkeltjes etc. waren wel geopend maar er was gewoon niemand. Heel raar om te zien. Na wat rondvragen blijkt dat het inwoners aantal al een aantal jaren flink aan het dalen is en er is bijna geen werk. Dat verklaard het een en ander natuurlijk.
De huidige burgemeester is wel hard bezig om Buccheri opnieuw op de kaart te zetten door te renoveren, vernieuwen, betere infrastructuur op te zetten maar dat moet zijn vruchten nog afwerpen. We hopen er het beste van, want het is gewoon echt een mooi en leuk dorp om te zijn met veel geschiedenis !

Buccheri staat het meest bekend om het Med Fest, een feest in augustus van 2 dagen helemaal in middeleeuwse stijl, inclusief de klederdracht.

Chiesa Sant’Antonio Abate

Één van de prachtige kerken in Buccheri, de Chiesa Sant’Antonio Abate.

Buccheri (13) Buccheri (14)

Mijn vader stond er vroeger als kind om bekend als enige van het dorp de kerk tot aan de koepel te kunnen beklimmen, zonder hulpmiddelen !
Uiteraard was niet iedereen hier blij mee…o.a. de pastoor 🙂

Santa Maria Maddalena

Dit is ook een prachtige kerk in Buccheri de “rivaal” van Chiesa Sant’Antonio Abate.
Elk jaar organiseren beide kerken verschillende katholieke feesten zoals de heilige San Francesco etc. Dat gaat altijd gepaard met heel veel vuurwerk en elk jaar doen beide kerken er een schepje bovenop om te “winnen”.
Verschillende malen ben ik hier bij geweest en door al dat vuurwerk geweld waan je je bijna in een oorlog. Het gaat echt héél erg hard !

Buccheri (17)

Overige indrukken

Hier volgen wat indrukken van het dorp. Het blijft leuk om hier te zijn door onze “link” met het dorp.

Buccheri (2)
De overblijfselen van het kasteel boven op de heuvelBuccheri (4)Het huisje waar mijn vader opgegroeid is
Buccheri (5)

Één van de oudste huizen in BuccheriBuccheri (7) Buccheri (11) Buccheri (19) Buccheri (21) Buccheri (26)

Hier kun je vers bronwater drinken dat uit de berg stroomt. Ijskoud en heerlijk !Buccheri (27)

Buccheri staat bekend om zijn olijfolie, al jaren lang scoort Buccheri zeer hoog op de wereldranglijst !Buccheri (28) Buccheri (44) Buccheri (61)

Uitzicht vanaf het balkon van het huis waar mijn oom en tante wonen. Prachtig toch !Buccheri (70)

Vanaf de achterkant van mijn oom en tante’s huis heb je een compleet beeld van BuccheriBuccheri